Juurella






Morjesta! Tämän sivun tarkoituksena on kertoa työssäoppimisestani Juurella ravintolassa. Kirjoittelen sieltä fiiliksiä ja kokemuksiani yhdeksän viikon ajan. 20.3-30.5.2018
Ravintolan sivut ovat tässä: https://www.juurella.fi/























PÄIVÄ 1   
Heti aamusta aloitin kuorimaan ja pilkkomaan kasviksia/juureksia ja osan vakuumipakkasin ja osaan tein pikkelöintiliemen (Pikkelöinti on pikakylpy, jolla kasvikset muuttuvat hetkessä pirskahtelevan hapokkaiksi) Sen jälkeen siirryin tekemään suppilovahverokeittoa. Keiton valmistuessa kaasuhellalla esikäsittelin siikaa iltaa varten. Työpaikan henkilökunta on nuorta ja todella rentoa poppoota. Ja + on että kerrankin soi työpaikalla musiikki!
Viimmeiset 30min työajasta luin perehdytyskansiota joka minulle annettiin käteen luettavaksi.




PÄIVÄ 2       
Työpäiväni alkoin klo 14.00 heti töihin päästyäni aloin fileoimaan hevosenlihaa iltaa varten, se oli aivan uusi kokemus sillä ennemmin en ole hevosenlihaa käsitellyt, mutta se oli hyvin samanlaista kun hirvenlihan käsitteleminen ja sitä olen tehnyt paljon. Hevosenlihan saatua kylmiöön aloin perkaamaan kalaa työpaikka ohjaajani opetti todella helpon ja nopean tavan nyppiä kalasta ruodot pois (harjaamalla kalanruotoja vastakkaiseen suuntaa, ne saa näkyviin jolloin ne on nopea nyppiä irti kaikki kerralla). Iltapäivällä tein kasvislientä, Minttusorbettia ja salmiakki kakun. Päivä meni touhatessa ja opetellessa kaikkia itselle uudenlaisia ruoanvalmistus tapoja.





      27.3.2018


Aamuvuoro. Pääsin tekemään piparjuuritahnaa, Palsternakka sipsejä ja käsittelin eri lihoja ym....

Kuvan annos on:
Jääkellarin siikaa, viime kesän säilöttyä porkkanaa, savuperunaa ja majoneesi fermentoidusta valkosipulista


28.3.2018 Juurellassa pidetään Suklaatasting
6 suklaata + 1 juoma   20€

Tämä oli neljäs työpäiväni ravintolassa ja vielä tuntuu kuin olisi vähän avuton kun joka ravintolassa on erinlaiset tavat tehdä, valmistaa ja ruoan ulkonäköön liittyviä asioita joten kaikkea ei opi heti. Onneksi tässä on vielä monta viikkoa oppia talon käytäntöjä.






4.4.2018

Juurella ravintolassa järjestetään Kyrö+Juurella-illallinen
 6 kokkia + 1 baarimestari 70€



    7.4.2018

Tämä päivä ei alkanut kauhean lupaavasti sillä juuri töihin saavuttuani huomasin että työ housut olivat jääneet kotiin kun olin pessyt kaikki työvaatteet aamulla. Onnekseni sain lainata juurellasta työvaatteet. No päivä alkoi kylmiön siivouksella, kun olin saanut kylmiön siivottua minulle ruvettiin opettamaan annoksien tekoa ja kuinka viedä keittiön tervehdykset pötiin asiakkaille. Aluksi opettelin mitä keittiön tervehdys sisältää sillä se vaihtuu melkein joka päivä, sen jälkeen olen saanut tehdä alkuruokia, jälkiruokia ja hieman avustanut pääruoissa.






17-21.4.2018

Aika Juurella ravintolassa on mennyt mukavasti, työskentely on mukavaa ja työporukka on hauskaa ja parasta. Näiden päivien aikana olen oppinut todella paljon uusia asioita ja taitoja.







 Juurellassa juhlistetaan nyt 21.4.-26.4.2018 välisenä aikana kansainvälistä kilpipäivää 




Ravintola Juurella sai Chaîne des Rôtisseurs kilven huhtikuussa 2016!
Nyt juhlistamme kansainvälistä kilpipäivää Juurella 21.4.-26.4.2018 välisenä aikana erillisellä menulla.

KILPIPÄIVÄN MENU JUURELLA 21.4.-26.4.2018

JÄÄKELLARIN SIIKAA, SAVUSTETTUA PERUNAA JA VALKOSIPULIA
Schmitges Riesling Treppchen Spätlese 2016
Riesling, Weingut Schmitges, Mosel, Saksa



SUPPILOVAHVEROA JA VUOHENJUUSTOA
Chablis AOC 2015 Vrignaud
Chardonnay, Domaine Guillame Vrignaud, Chablis, Ranska



HEREFORDIN ENTRECOTEA, MALLASTA JA JUURISELLERIÄ
That’s Neiss Cuvée Red 2015
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Weingut Neiss, Pfalz, Saksa

KERMAVIILIÄ, KUUSENKERKKÄÄ JA MUSTIKKAA



RAPARPERIA, LAAKERINLEHTEÄ JA VADELMAA
Nittnaus Eiswein Exquisit 2015
Gruner Veltliner, Welschriesling, Nittnaus, Burgenland, Itävalta

HINTA 59,00 / viineillä 91,00

Ajankohtaista
Rotisseur Kilpipäivä -menu 21.4.-26.4.2018
Hemmottele äitiä hyvällä ruoalla Juurella!
Torstai Tasting 19.04.2018
Pöytä perjantaiksi -tarjous


24-25.4.2018


24.4.2018
On ollut tähän mennessä kaikista kiireisin työpäivä ravintolassa väkeä oli ja annoksia meni. Yhdessä vaiheessä päivää kun tarjoilijoita oli 3 ja kokkeja 3 ja tarjoilijoilla oli kädet täynnä ja minut laitettiin erään toisen kokin kanssa kattamaan kabinetti 12 hengelle ja en ollut enne juurella ravintolassa kattanut pöytää niin ei ollut aivan kauheaa hajuakaan siinä kiireen keskellä miten ne pöydät katetaan.

 Vielä kertaakaan en ole ollut niin pihalla koko ravintolassa kun silloin.  No kyllähän se siitä alkoi mennä kun rupesi miettimään miten yleensä ravintolassa katetaan pöytä ja mitä kaikkea siihen tarvii, niinpä kabinetti jo hetken päästä oli valmis ja odotti vaan uusia asiakkaita tervettulleeksi.

Keittiöön takaisin palattuani olkoi alku ja jälkiruokien valmistaminen ja kokoaminen. Päivä meni todella hyvin vaikka kattaus vaiheessa tulikin pieni jännitys.

25.4.2018
Oli tähän mennessä kaikista hiljaisin päivä ravintolassa mutta siinä kerkesi hyvin valmistella kaikkia ruokia misalistalta ja taas pääsi valmistamaan aivan uusia reseptejä mitä ei ennen ollut tehnyt.

Olen sopinut työpaikkaohjaajani kanssa että jatkan ravintolassa vaikka työssöoppiminen olisikin mennyt ohi. Pyysin sitä että saanko jatkaa koska se olisi todella hyvää harjoittelua ja saa todella hyvää kokemusta, paikasta jossa viihtyy ja tykkää olla. Ja se olisi todella hyvää harjoitusta 2019 Taitaja kisoihin joihin minua on pyydetty osallistumaan.





























Päivä 2.4.2018



(Henksu ruoka jonka yksi työntekijöistä loihti)


26.5.2018

Juurella ravintola ja kyrön distillery company ovat tehneet yhteistyötä jo neljän vuoden ajan.
Oli hienoa päästä mukaan tekemään ruokaa paikanpäälle, oli hyvin erinlainen päivä kuin yleensä, mutta mukava ja opettava.











29.5.2018

Viimmeinen työpäivä Juurella ravintolassa, oli hieman haikeat fiilikset lähteä kaikista oli tullut läheisiä ystäviä ja työkavereita. Samalla jännitti aivan hullusti kun oli arviointi päivä. Arviointi meillä on numeroista 1-3: 1 tyydyttävä, 2 hyvä, 3 kiitettävä.
Numeroksi sain 3 kiitettävän joka tuli itselleni hieman yllätyksenä.
Olen todella kiitollinen koko työssäoppimisesta ja siitä suuresta opista mitä sieltä sain. Kiitoksia siis kaikille Juurella ravintolan työntekijöille!
Sain läksiäislahjaksi Juurellasta Aidosti Juurella-makuja ja tarinoita läheltä kirjan, joka oli paras lahja mitä olisi voinut toivoa.







(osa kuvista on Juurellan työntekijöiden ottamia kuvia)










1 kommentti:

  1. Ompas ollut mukava seurata Juurella päiviäsi ja uusia oppimiskokemuksiasi!

    VastaaPoista